hits

Med blandede følelser

God kveld =)

Dagen i dag har vært en dag med blandede følelser. En dag som vi har ventet på men samtidig fryktet. Et av barna har en tid vært under utredning for noe vi tror er tourettes syndrom. Og i dag fikk vi bekreftet at  det er tourettes dette barnet har. Vi ble ikke overrasket av resultatet da vi det siste året har vært mer eller mindre sikkre på at det er det dette nydelige barnet lider av. Selv om vi visste hva som ventet oss ble det alikevell tungt å få den endelige diagnosen. Men sammtidig ble vi lettet over å få en diagnose da det gjør det mye lettere for barnets rettigheter, behandling og tilretteleging fremover.

Grunnen til at jeg skriver her inne om dette er at kanskje noen i samme situasjon med mer erfaring enn det vi har titter innom bloggen min. Vil gjerne hør om hvordan det var for dere da deres barn fikk diagnosen tourettes. Også ADHD er interressant å høre om da barnet mest sannsynlig har dette også. Skal utredes litt til på det. Har fått en haug med brosjyrer og nettsider der jeg han hente info. Men synes den informasjonen som er best er fra andre i samme situasjon.


Disse nydelige blåklokkene fant vi da vi gikk tur i ettermiddag.

Ha en fortsatt fin kveld =)

-Klem Tove-


6 kommentarer

LiteHi

08.07.2011 kl.23:02

Huff, for en tung dag - men også godt å få vite hva det er. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med erfaring, men jeg håper du møter noen du kan snakke med om dette. Sender deg en god kveld. Ps! Nydelige blåklokker.. Så vakre.. God helg ønskes deg og dine unike barn.

riktigvekt

08.07.2011 kl.23:33

Jeg har et barn i familien som vi mistenker har tourettes,Skjønner at du har blandet følelser for diagnosen.Fordelen er at nå er det kanskje lettere å forstå ulike handlinger og reaksjoner hos barnet ditt og ulike måter å håndtere/reagere på.Og tourettes kan være utrolig forskjellig fra person til person.
Mine tanker går til deg og dine. Som du sier er det nok også en lettelse å endelig få bekreftet en diagnose. Å gå i det uvisse er ikke enkelt. ADHD har jeg litt erfaring med, men ikke mye. Vi har en stor familie både jeg og min mann, og det jeg i grove trekk kan si er at barn med ADHD er likevel like forskjellige som andre barn. Noen felles trekk finnes jo selvfølgelig. De barna jeg kjenner til klarer seg fint, ved hjelp av medikament behandling, tilrettelegging og et forståelsesfullt nettverk rundt dem. Ønsker deg og barna lykke til fremover.

Lyngrabben

09.07.2011 kl.23:41

litehi: Tusen takk for ord som varmer =) En lettelse å få et svar på hva det er ja.

Ønsker deg en fin kveld videre =)

Lyngrabben

09.07.2011 kl.23:51

riktigvekt: Ja det er mange fordeler med å få en diagnose. Da blir ting tilrettelagt og vi får hjelp til å lære oss å forstå hvordan vi skal håndtere vanskelige situasjoner. Litt erfaring har vi jo da vi nå i 1,5 år har vært foreldre til et barn med tourettes uten diagnose. Men vi har visst at det er tourettes dette barnet lider av fra den dagen vi ba om å få time til bup for at de skulle utrede barnet for akkurat dette. Men blir en liten nedtur med å få det bekreftet. For et lite håp har vi vel hadt om at vi tok feil.

Lyngrabben

10.07.2011 kl.00:09

Sofies Villa (Hanne: Tusen takk for omtanken =) Har forstått det slik at med både ADHD og tourettes så finnes det mange forskjellige typer og grader av det. Blir ikke å starte opp med medikamenter før i høst en gang da de skal utrede litt til på ADHD. Men nå når det har blitt satt en diagnose så blir ting tilrettelagt rundt barnet og vi som foreldre og søsken får hjelp til å forstå ting bedre. En sorg dukket opp i oss da vi fikk bekreftet det vi egentlig visste. Men også en lettelse over at nå er det hjelp å få for barnet. Så jeg ser egentlig positivt på det og skal sørge for å gi barnet mitt det som det har krav på fra det offentlige. Har hørt at det ike bestandig er like enkelt. Men er vel ikke en dame som gir seg så lett. Så dette skal gå bra =))

Ha en fin kveld videre =))

Skriv en ny kommentar